Digitalisering is de toekomst – een overzicht van het Gartner Symposium 2015

Het Gartner Symposium/ITxpo beschrijft zichzelf als ‘de meest belangrijke bijeenkomst van CIO’s en senior IT managers wereldwijd’. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement worden een week lang innovatieve ideeën onthuld, kennissessies gehouden en trends geanalyseerd binnen de IT en het bedrijfsleven.

Gedurende het symposium van 2015 werden meer dan 250 presentaties op 5700 slides gepresenteerd. Computer Futures was samen met 24.000 andere deelnemers aanwezig op het evenement. We delen graag onze ervaringen met je.

Nexus of Forces

Gartner heeft de term Nexus of Forces bedacht om het samenkomen van mobiele, sociale, cloud en informatietechnologieën te beschrijven. Vandaag de dag is een integratie van technologieën al zichtbaar en dit zal alleen maar verder toenemen naarmate de technologieën verder evolueren. Hierdoor wordt de traditionele manier van denken uitgedaagd.

Flexibiliteit en diversiteit in het personeelsbestand worden de aankomende jaren essentieel. Omdat de technologie zich snel ontwikkelt, zullen langetermijnprognoses vaak niet verder gaan dan twee of drie jaar. Bedrijven moet hier rekening mee houden, door bijvoorbeeld hun werving- en selectiestrategieën aan te passen.

Internet of Things

Nexus of Forces gaat gepaard met ‘the Internet of Things’ (IoT). IoT is het creëren van nieuwe business modellen die een combinatie vormen tussen de virtuele en de fysieke wereld. Internet of Things moet niet worden verward met digitale marketing en digitale business.

IoT vindt plaats als het digitale is verweven met elk fysiek element dat we tegenkomen en elke service die we gebruiken. Het is in ons huis, ons kantoor en in elk apparaat. We maken nog niet volledig gebruik van IoT, maar werken hier snel naartoe. Bedrijven moeten daarom nadenken over hoe ze hun aanpak kunnen aanpassen nu elk bedrijf standaard een technologisch bedrijf aan het worden is.

De volgende stappen

In 2016 delen we via onze website onze gedachten over de Gartner 2016 trends die betrekking hebben tot werving en selectie.

Klik op onderstaande link om ons rapport en informatie over evenementen te ontvangen.