Mentor helpt bij drempelvrees carrièrestap IT-professionals

Rotterdam, 3 maart 2016 – Samen drempelvrees overwinnen voor een volgende stap in de carrière, is het meest gewaardeerde aspect aan een mentorrelatie. Dit blijkt uit analyse van de bevindingen van IT-professionals die sinds het afgelopen half jaar een mentor hebben. IT-recruitmentbureau Computer Futures concludeert dat een goede mentor IT-professionals helpt het beste uit zichzelf te halen.

Het overwinnen van drempelvrees staat op nummer één. Verder blijkt uit de analyse dat een mentorrelatie in het bijzonder gewaardeerd wordt bij het:

  • Definiëren van de volgende stap in de carrière
  • Identificeren van gaps in kennis en skills
  • Reflecteren van gedrag in de dagelijkse praktijk

De mentors draaien langer mee in het bedrijfsleven en bekleden hogere posities dan de betreffende IT-professional. Het delen van kennis en ervaring is dan ook een belangrijk onderdeel van de mentorrelatie. Tactieken die IT-professionals het meest waarderen hebben betrekking op het volgende:

  • Onderhandelen: wat ben ik waard en hoe onderhandel ik dat uit?
  • Profileren: hoe zorg ik dat ik zichtbaar ben in de organisatie?
  • Benutten: hoe haal ik meer uit mijn baan en mijzelf?

“Het is belangrijk dat de IT-professional het heft in eigen hand neemt voor een succesvolle IT-carrière”, stelt Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures. “Wij faciliteren dit waar mogelijk, in het bijzonder voor vrouwen in IT. Zij hebben namelijk een grote inhaalslag te maken, omdat bescheidenheid nog altijd kenmerkend is voor vrouwelijk talent. Bovendien zijn vrouwen in de minderheid binnen de IT-sector en wordt het hoog tijd dat hier verandering in komt. Een mentor kan hierbij van grote betekenis zijn. Tijdens ons netwerkevent IT Diamonds zijn koppels gevormd. Vrouwen in hoge posities zoals Digital Transformation Manager Manuela Krull-Mancinelli en Vicepresident Public Sector Monique Mulder, zijn echte rolmodellen voor andere vrouwen.”