Het alternatief voor de zzp’er

18 november 2016 – Gisteravond organiseerde Computer Futures een succesvol evenement voor haar belangrijkste freelance contacten waarin zij haar oplossing met de naam ‘Het alternatief voor de zzp’er’ presenteerde.

Hoewel er een positieve sfeer heerste op het evenement, kende de bijeenkomst ook een serieuze ondertoon. De Wet DBA leidt namelijk tot onzekerheid omtrent werkgelegenheid voor zzp’ers.

Wet DBA

Door aanstaande veranderingen in de wetgeving zijn steeds meer bedrijven huiverig voor het aannemen van zzp’ers en willen zij risico’s zo veel mogelijk vermijden. Het evenement dat Computer Futures organiseerde had als doel om freelancers duidelijkheid te geven met betrekking tot de veranderingen die gaande zijn en hen een alternatieve oplossing te presenteren. Computer Futures kan ondersteuning bieden bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

Het evenement vond plaats op het kantoor van Computer Futures Rotterdam in de Maastoren – omdat ons kantoor gevestigd is op 34e verdieping genoten de aanwezigen bovendien van een van de mooiste uitzichtpunten van Rotterdam.

De avond

Om 17:30 uur komen de eerste freelancers binnendruppelen. Ze worden verwelkomd met een hapje en een drankje en er wordt flink genetwerkt. Niemand zal hongerig naar huis gaan want naast de overvloed aan kleine hapjes serveren wij heerlijke friet. Wanneer alle freelancers aanwezig zijn, presenteert Rick van Eeden – Senior Business Manager – informatie over de veranderingen waar freelancers momenteel mee te maken hebben.

In deze presentatie wordt uitgelegd wat de consultants van Computer Futures precies doen, binnen welke regio onze consultants opereren en hoeveel freelancers er op dit moment werken bij een opdrachtgever via Computer Futures. Ook presenteerden we ons alternatief voor de zzp’er.

We hebben freelancers onder andere uitdagingen aan kunnen bieden op de volgende gebieden:

  • Business Intelligence & ERP
  • Cloud, Infrastructure & Testing
  • Development
  • Healthcare
  • IT Management
  • Mobile

Meer zekerheid en minder risico

We werken samen met opdrachtgevers in diverse branches. Denk aan branches zoals Banking, Engineering, Supply Chain en uiteraard IT. Alle freelancers hebben in meer of mindere mate te maken met de veranderingen die de Wet DBA met zich meebrengt. De Wet DBA heeft geleid tot onduidelijkheid bij bedrijven en tot een terughoudende houding met betrekking tot het inhuren van freelancers. En dit is waar Computer Futures een helpende hand kan bieden. Wij bieden namelijk een oplossing aan zzp’ers en bedrijven. Dit alternatief voor de zzp’er betekent dat de zzp’er op de payroll komt bij Computer Futures: op deze manier loopt het bedrijf geen risico om een boete te ontvangen. De zzp’er krijgt de zekerheid van een vast salaris, maar geniet alsnog van de vrijheid van een freelancer.

Bent u benieuwd naar het alternatief voor freelancers van Computer Futures? Neem dan contact met ons op via [email protected] of 010 206 9800.