TEDxAntwerp

Op 30 september vindt het TEDxAntwerp evenement plaats en Computer Futures is één van de sponsor partners. Het TEDx evenement staat in het teken van innovatie en inspiratie. Levi Claes is werkzaam bij Computer Futures België als senior recruitment consultant en is daarnaast medeorganisator van het evenement. Levi legt uit wat de overeenkomsten zijn tussen TEDx en Computer Futures en waarom het partnership niet zo vreemd is als op het eerste gezicht wellicht lijkt.

TED

TED staat voor Technology, Entertainment en Design en is voornamelijk bekend door de populaire TED Talks waarbij uiteenlopende onderwerpen worden behandeld met als doel om ideeën, kennis en meningen te verspreiden en om mensen aan het denken te zetten. Hiernaast worden er diverse TEDx evenementen georganiseerd. De TEDx evenementen zijn een decennia geleden naar Europa gekomen en het eerste Belgische evenement vond hierna snel plaats in Antwerpen onder de naam TEDxFlanders. Hierna werd het stil omtrent TEDx evenementen in Vlaanderen – tot het moment dat TEDxAntwerp werd opgericht in 2016.

TEDxAntwerp

TEDxAntwerp is opgericht met als doel opnieuw leven in te blazen in de lokale TEDx evenementen in Vlaanderen. Bij het TEDxAntwerp evenement, dat plaatsvindt op 30 september, zijn 15 sprekers aanwezig die diverse onderwerpen behandelen met als overkoepelend thema innovatie en inspiratie.

Met TEDxAntwerp stralen zij de TEDx waardes uit zoals inclusie en het creëren van een transparante dialoog. Hierbij richten zij zich specifiek op Antwerpen om zo de Antwerpse community samen te brengen. Antwerpen is een diverse en dynamische stad waar veel gebeurt op het gebied van innovatie. De oprichters bieden met TEDxAntwerp een platform waarbij creatieve professionals bijeen kunnen komen om gedachtes uit te wisselen.

Computer Futures en TEDx

Levi Claes is senior recruitment consultant bij Computer Futures in Antwerpen en hij zit in de organisatie van TEDxAntwerp. Levi legt uit wat de raakvlakken zijn tussen TEDx en Computer Futures.

Hoe ben je erbij gekomen om bij te dragen aan de organisatie van het TEDxAntwerp evenement?

“Omdat ik TED enorm interessant vind, heb ik vier jaar geleden geholpen op het TEDxFlanders evenement in Antwerpen. Dit evenement bleek voor een aantal jaar het laatste TEDx evenement in Antwerpen te zijn. Begin dit jaar polste ik bij mijn connecties bij TEDx om te vragen of ze het een goed idee vonden TEDx weer op te starten in Antwerpen. Ik kreeg te horen dat ze hier al mee bezig waren. Vervolgens gaven ze aan dat ik van toegevoegde waarde kon zijn voor de organisatie. Door mijn werk als recruiter beschik ik over commerciële skills en daarnaast heb ik ervaring met public speaking door mijn inzet bij Toastmasters. Deze vaardigheden komen goed van pas bij TEDx: hier zet ik mij namelijk in om de sprekers klaar te stomen en help ik hen bij het finetunen van hun speeches. Hiernaast help ik mee met alle logistieke zaken zoals het regelen van verblijf en transport voor de sprekers.”

Waarom heeft Computer Futures ervoor gekozen om TEDxAntwerp te sponsoren?

“Sommige mensen zien recruitmentorganisaties als overbodige schakel in het proces en dit vind ik onterecht. Computer Futures biedt toegevoegde waarde en dit willen we uitdragen. Door aanwezig te zijn bij het TEDxAntwerp evenement willen we onze toegevoegde waarde laten zien én uitdragen dat wij net als TED veel waarde hechten aan innovatie. De kern van TEDx is het kenbaar maken van innoverende ideeën; zij kunnen ons als het ware sturing geven zodat wij mee kunnen bewegen met innovaties. Bovendien is het niet heel standaard voor een recruitmentorganisatie om aanwezig te zijn bij zo’n soort evenement dus we hopen het publiek positief te verrassen.”

Wat voor rol speelt innovatie bij Computer Futures?

“Als recruitmentorganisatie surfen wij mee op de golven van innovatie. Als bedrijf is het belangrijk om je aan te passen aan innovaties en om snel te reageren op veranderingen in de markt. Om dit te bewerkstelligen zorgen onze recruitment consultants ervoor dat zij constant op de hoogte zijn van wat er speelt in de markt: we zorgen ervoor dat we weten wat er reilt en zeilt en dat we weten wat de vraag is in de markt. Daarnaast zijn we intern ook volop aan het innoveren: dit is cruciaal want net als andere industrieën heeft ook de recruitmentbranche te maken met disruptie. Een voorbeeld van hoe we innovatie intern terug laten komen is een project wat onze CEO, Gary Elden, een half jaar geleden heeft geïnitieerd. Hij verzocht iedereen om met een innovatief idee naar voren te komen. We merkten dat dit een boost gaf aan de medewerkers: het zorgde ervoor dat iedereen ging nadenken over innovatie en hierbij betrokken werd. Uiteindelijk zijn recruitment consultants in Antwerpen er met de eerste prijs vandoor gegaan wat betekent dat hun idee daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Binnenkort lanceren we een aantal nieuwe online services waardoor we connecties in ons netwerk, zowel professionals als werkgevers, nóg beter kunnen ondersteunen bij hun recruitmentproces.”

TEDxAntwerp hecht veel waarde aan diversiteit en inclusie. Hoe zit dat bij Computer Futures?

“Op het TEDxAntwerp evenement zullen er inderdaad sprekers aanwezig zijn met uiteenlopende achtergronden. Deze achtergronden hebben ertoe geleid dat zij in hun weg naar succes te maken hebben gekregen met diverse vooroordelen. Deze vooroordelen hebben zij weerlegd en ontkracht en inmiddels delen de sprekers hun succesverhalen. Kortom, mensen met diverse achtergronden worden betrokken bij het TEDxAntwerp evenement. Bij Computer Futures vinden we diversiteit en inclusie ook erg belangrijk. Met IT Diamonds zetten we ons bijvoorbeeld specifiek in voor de vertegenwoordiging van vrouwen in de techsector, maar diversiteit gaat verder dan enkel geslacht. Wij kunnen bijvoorbeeld ook meedenken met het vraagstuk hoe het recruitmentproces van een bedrijf gericht kan worden op een specifieke kwetsbare groep om zo diversiteit in de organisatie te stimuleren én om maatschappelijk verantwoord ondernemen te stimuleren. Zo was er onlangs een gesprek met een werkgever die hoogopgeleide Syrische vluchtelingen met IT skills wilde aannemen.”

Welke waardes vind je verder belangrijk om uit te dragen als recruitmentorganisatie?

“Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is om langdurige relaties op te bouwen met zowel werkgevers als kandidaten. Ook denk ik dat een aangename manier van communiceren hierbij cruciaal is. Voor de kandidaat wilt Computer Futures een soort partner in crime zijn in het gehele recruitmentproces en in de stappen in zijn of haar carrière; uiteindelijk kunnen wij het verschil maken in de vraag of een professional wordt aangenomen of niet. Voor bedrijven fungeren wij als brand ambassador en consultant; we werken nauw samen om zo de beste professionals voor te stellen aan de organisatie. Hierbij is transparantie heel belangrijk, net als betrokkenheid en een individuele benadering. Het vooroordeel dat veel mensen hebben over recruitmentorganisaties is dat ze onpersoonlijk zijn en dat samenwerkingen worden gekenmerkt door snel en vluchtig contact. Dat willen wij volledig achter ons laten, wij vinden het belangrijk om echt toegevoegde waarde te kunnen leveren – zowel aan professionals als aan werkgevers. De individuele benadering is enorm belangrijk voor ons; anders kan een kandidaat natuurlijk net zo goed een app raadplegen of direct het bedrijf benaderen. Kortom, de waardes transparantie, betrokkenheid en een individuele benadering zijn enorm belangrijk voor het succes van onze recruitmentorganisatie; het leidt tot een prettige manier van communiceren en hiermee worden langdurige relaties opgebouwd.”

Wilt u de dialoog met ons aangaan? Bezoek dan onze stand op het TEDxAntwerp evenement. We zijn geïnteresseerd in uw mening over ons als recruitmentorganisatie.

Wilt u hiernaast weten wat wij voor u of uw organisatie kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.