Werken met Microservices? We organiseerden een kennissessie vol tips & tricks!

Op 13 juni kwamen 25 software developers en architecten samen in Antwerpen, tijdens een door Levi Claes gehoste talk rond microservices. Vol handige tips & tricks voor als je je wilt wagen aan werken met microservices. Was je er niet bij? Hier de highlights!

Netflix als inspiratiebron voor Microservices

‘Anticipating the fallacies of distributed computing' is het eerste onderwerp van de avond. Java consultant Tom deelt zijn sterkste inspiratiebron rond Microservices in de huidige markt: Netflix! Op de piektijden is zestig procent van de internetbandwijdte in Verenigde Staten op Netflix actief; daar zit duidelijk een knap staaltje architectuur achter. Netflix heeft eigen frameworks in microservices ontwikkeld, zoals Zuul en Hystrix, die zijn opengesteld voor de open source community. Veel van de aanwezigen zien in deze frameworks de ‘missing links’ om in de toekomst laagdrempelig aan Microservices te beginnen.

Tom geeft aan de Microservices-starters nog wat wijze raad mee.”If you are going to fail, fail fast.” – Microservices laten het toe om je structuur zo te bouwen, dat andere deelstenen het overnemen als er een fout opduikt.

Werken met microservices: tips & tricks

Software Architect Axel neemt het publiek in het tweede deel van de avond mee in zijn microservices-leercurve – ‘War Stories’, zoals hij het zelf noemt.

Mensen staan centraal in de migratie naar microservices, aldus Axel. Je hebt mensen om je heen nodig die kennis hebben over dit topic, om samen te werken en je eigen expertise te verrijken.

Centraal in een nieuwe architectuur om goede microservices op te bouwen staat performance testing.

Kansen voor 'data lakes'

Volgens Axel ligt er een grote kans besloten in de data streaming naar zogenaamde ‘data lakes’. Het maakt je business veel efficiënter voor business analisten en het maakt je als organisatie automatisch GDPR-proof!

Tot slot benadrukt Alex de essentie van werken met microservices: “Zorg ervoor dat de business value centraal staat bij de beslissing voor de migratie naar microservices.”

De twee sprekers leveren genoeg gespreksstof voor een netwerkborrel tot laat in de avond. Bergen ervaringen en adviezen worden uitgewisseld. Dit is precies waarom dit soort kennissessies door ons als IT-recruitment partner en carrièrecoach georganiseerd wordt.


Geïnteresseerd in dit onderwerp of in de kennissessies van Levi Claes in België? Laat het hem weten!