Netwerken als een echte Salesforce professional

Salesforce is één van de snelst groeiende techmarkten van dit moment. Nu is dan ook hét moment om je Salesforce netwerk uit te breiden en een belangrijk onderdeel te worden van één van de vele communities. De Salesforce community is zowel on- als offline zeer actief, dus zijn er veel mogelijkheden om andere Salesforce professionals te leren kennen.

Maak gebruik van de Trailblazer Community

De Trailblazer community vormt een groot deel van de Salesforce Ohana en bestaat vooral uit Salesforce professionals die over een enorme drive beschikken om zich te verbeteren. Vind aansluiting door bij te dragen aan platformen als Answers of Ideas – welke door Salesforce beheerd worden – en Trailblazer community group meetings bij te wonen. Dat laatste is niet enkel weggelegd voor geïnteresseerden uit de grote steden – dit soort evenementen vinden door heel Nederland en België plaats. Hier kun je dus ook Salesforce professionals uit de buurt leren kennen!

Salesforce events

Naast de Salesforce evenementen die door de Trailblazer community mogelijk worden gemaakt, zijn er ook evenementen die door Salesforce zelf georganiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan Dreamforce, World Tour en TrailheaDX, waar echt alles uit de kast wordt gehaald om de bezoekers een prachtige ervaring mee te kunnen geven. Op dit soort evenementen vindt je niet alleen heel veel Trailblazers, maar ook hiring managers van grote organisaties. Je kunt dus meteen van de mogelijkheid gebruik maken om door de opties snuffelen (deze vind je ook hier).

De bovengenoemde evenementen zijn waarschijnlijk de populairste voorbeelden, maar dat betekent niet dat het de enige zijn. Elke week zijn er tal van kleinere evenementen die – net als Trailblazer events – op allerlei locaties georganiseerd worden. Je zal dus nooit ver hoeven reizen om van deze netwerkmogelijkheden gebruik te kunnen maken!

Netwerken op LinkedIn

LinkedIn heeft net als Trailblazer een actieve community die op verschillende groepen is aangesloten. Door actief deel uit te maken van deze groepen en deel te nemen aan discussies en gesprekken die hier worden gevoerd, kun je je positie als Salesforce netwerk-goeroe verstevigen. Reageer op Salesforce content die jou interesseert en deel relevante artikelen met LinkedIn groepen en je eigen netwerk.

Kennis die je hebt opgedaan op het gebied van Salesforce kun je natuurlijk ook zelf delen. LinkedIn Publisher leent zich hier perfect voor. Je kunt overal over schrijven, maar blijf dicht bij jezelf om authenticiteit te waarborgen. Door actief te creëren en te delen, positioneer je jezelf als een kennisautoriteit en zal je vaker connectieverzoeken en vragen krijgen.

Sluit je aan bij de Computer Futures community van erkende professionals

Zoals je misschien al wel gezien hebt, hebben wij onlangs onze carrièregids ‘Hoe je de gedroomde Salesforce opdracht binnenhaalt’ gepubliceerd. Uit de titel blijkt natuurlijk al wat je kunt verwachten; als geregistreerd Salesforce Consulting Partner hebben we al onze kennis over de Salesforce markt vertaald in tips die kunt gebruiken om indruk te maken op opdrachtgevers om zo je droomproject binnen te slepen. De carrièregids is hier te downloaden.


Sparren met ons Salesforce team? Laat een verzoek achter en we bellen je terug!