3 tips voor vrouwen die nieuw zijn in het Salesforce ecosysteem

Hoewel er flinke ontwikkelingen te zien zijn, bestaan de techmarkten nog steeds voornamelijk uit mannen. Het percentage vrouwen ligt slechts ergens tussen de 10 en 15% en kan er dus gesteld worden dat deze groep flink ondervertegenwoordigd is.

In Salesforcerollen is liefst 31,6% van de werknemers een vrouw – je kunt dus wel zeggen dat Salesforce een voorloper is op dit gebied. De inclusieve aard van het Salesforce ecosysteem heeft hier een grote rol in gespeeld. Er zijn allerlei initiatieven om ondervertegenwoordigde groepen aan te spreken en actief te betrekken.

Eén van deze User Groups is NL Women in Tech. Wij spraken met groepsleiders Mireille Bonapart en Bhavna Banodha over deze User Group. Zij hebben 3 essentiele tips voor vrouwen die nieuw zijn in het Salesforce ecosysteem en zich hier graag meer in willen verdiepen.

1.      Niet bang zijn, gewoon starten

Bhavna: “Voor niet IT’ers kan IT – en daarmee ook Salesforce – er een beetje eng en onwennig uitzien. Dit algehele beeld kan ervoor zorgen dat iemand zich niet in de markt durft te verdiepen of het idee heeft dat hij zich dit nooit eigen zal maken. Dat is natuurlijk helemaal niet zo, sommige Trailhead modules zijn net verhaaltjes die je kunt lezen.”

Mireille: “We kunnen dan ook geen betere tip geven dan gewoon te starten. Kijk wat er bestaat en wees actief in de community. Start met Trailhead en kijk veel filmpjes. Er zijn talloze modules van Salesforce die je kunt gebruiken om kennis bij te spijkeren en je horizon te verbreden. Deze modules en vele andere tools zijn heel toegankelijk en ook goed te begrijpen voor niet IT’ers.”

2.    Sluit je aan bij User Groups

Mireille: “User Groups zijn ontzettend handig. Behalve dat hier veel kennis van Salesforce te vinden is, leer je ook meer over de verschillende mogelijkheden binnen Salesforce en de carrièrepaden die je kunt bewandelen. Twitter is een heel populair kanaal voor Trailblazers, veel van de groepen zijn ook hier te volgen. Probeer je sowieso aan te sluiten bij meer generieke User Groups als marketing, developer en non-profit. Daarnaast zijn er nog een hoop specifieke groeperingen die je kunt volgen, zoals Ladies be Architects voor vrouwen”

“Iedereen is altijd welkom. Zelf ging ik altijd naar Salesforce Saturdays, waar ik veel geleerd heb. Door de grote diversiteit in het publiek is hier ontzettend veel talent te vinden”

Bhavna: “User Groups zijn ook handig om erachter te komen wat de mogelijkheden zijn. Er zijn bijna 700 badges die je kunt verdienen, daar kom je in je eentje – zeker als je nieuw bent in het Salesforce ecosysteem – echt niet uit.

3.    Woon events bij

Bhavna: “Heel belangrijk: ga naar elk evenement! Al ben je er drie avonden per week mee bezig – het is het allemaal waard. Zoals ik eerder al aanhaalde zijn er 700 badges. Dat komt neer op 700 verschillende topics. User Groups en events zijn handige tools om erachter te komen welke badges en modules geschikt zijn voor de Salesforcerol die jij op het oog hebt. Praat met iedereen en bouw zo een netwerk om je heen. Als je thuis zit en dit in je eentje probeert uit te zoeken, verdrink je in de mogelijkheden!

Mireille: “Daarnaast geef je op deze manier een gezicht aan het poppetje. Mensen leren je kennen en de Trailblazer community is heel actief. Certificaten en badges zijn belangrijk, maar je netwerk kan je ook aan de connecties helpen die je nodig hebt om de juiste uitdaging te vinden.”

Women in Tech

Op het moment van schrijven telt de ‘Amsterdam, Netherlands Women in Tech’ 117 leden. Er worden regelmatig events georganiseerd waar Trailblazers van harte welkom zijn om te netwerken en van elkaar te leren. Wil jij hier graag deel van uitmaken? De groep kun je hier vinden!

Sluit je aan bij de Computer Futures community van erkende professionals

Zoals je misschien al wel gezien hebt, hebben wij onlangs onze carrièregids ‘Hoe je de gedroomde Salesforce opdracht binnenhaalt’ gepubliceerd. Uit de titel blijkt natuurlijk al wat je kunt verwachten; als geregistreerd Salesforce Consulting Partner hebben we al onze kennis over de Salesforce markt vertaald in tips die kunt gebruiken om indruk te maken op opdrachtgevers om zo je droomproject binnen te slepen. De carrièregids is hier te downloaden.


 

Sparren met ons Salesforce team? Laat een verzoek achter en we bellen je terug!