Stappen zetten in de strijd tegen ALS

ALS was jaren geleden opeens een hot topic. De zogenoemde ALS Ice Bucket Challenge heeft de bekendheid van de progressieve spierziekte behoorlijk doen laten toenemen. Maar waar hypes op social media komen en gaan, neemt ALS na de diagnose voor altijd een plekje in - in zowel het leven van de gediagnostiseerde als naasten.

In Nederland leven zijn er jaarlijks zo’n 1.500 mensen met ALS, een ziekte waar nog veel vraagstukken over bestaan. Zo is het tot op de dag van vandaag niet mogelijk om een diagnose te stellen aan de hand van één definitieve test en bestaat er nog geen medicijn dat ALS geneest. Om ALS patiënten te voorzien van de juiste zorg en meer over de ziekte te weten te komen, is het dan ook erg belangrijk dat onderzoek naar ALS te allen tijde wordt voortgezet.

De New York Marathon

Onze collega Liesbeth Dijkers (Computer Futures Rotterdam) heeft ALS meerdere malen van zeer dichtbij meegemaakt en is dan ook donateur van stichting ALS Nederland. In november vliegt deze echte sportvrouw naar de Verenigde Staten, waar ze op 3 november als onderdeel van het team ALS Runners de New York Marathon zal lopen. ALS Runners neemt deel aan de marathon om ALS opnieuw breed onder de aandacht te brengen en is hard op zoek naar sponsoren die bereid zijn te doneren om onderzoek naar deze spierziekte mogelijk te maken. Computer Futures steunt dit initiatief.

Hardlopen doet mij heel veel en ik ben dankbaar dat mijn lijf het wel goed doet. Wat is er mooier dan onze krachten te bundelen en donaties op te halen voor dit mooie doel?”

Voor Liesbeth is het niet de eerste keer dat ze voor een goed doel deelneemt aan een marathon. Eerder was ze deelneemster aan de Roparun om geld op te halen voor patiënten met kanker.

Iedereen kan een steentje bijdragen aan het doel van ALS Runners. Dit kun je doen door te doneren op de persoonlijke pagina van Liesbeth op de website van ALS runners.

Draag een steentje bij!

 

 

Stichting ALS Nederland

Stichting ALS Nederland zet zich al jaren in voor ALS patiënten en biedt een communicatieplatform voor (naasten van) ALS patiënten. Ze bevordert wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken van ALS en mogelijkheden ter voorkoming, genezing, en toekomstige behandeling. Andere doelen van de stichting zijn het verbeteren van levenskwaliteit van en zorg voor ALS patiënten.

Meer informatie