Come Curious. Leave Transformed.

Op zaterdag 30 september vond de eerste editie van TEDxAntwerp plaats in de Arenberg Schouwburg. Het evenement was een waar succes: er waren maar liefst 800 bezoekers, er vonden 15 inspirerende lezingen plaats en er werden twee workshops gegeven. Eén stond in het teken van Virtual Reality en de ander was een hackathon workshop. Computer Futures was een van de trotse silver sponsorpartners van het evenement en een aantal van onze consultants waren aanwezig.

Om 8:30 uur gaan de deuren open en de early birds worden verwelkomd met een kop koffie. Om 10:00 uur doen twee founding fathers van TEDxAntwerp – Deepak Mehta en Jeroen Toelen – de kick-off. Hierbij wordt uitgelegd dat TEDxAntwerp niet gekenmerkt wordt door een centraal thema. Wel heeft het evenement een overkoepelend doel, namelijk om het publiek te inspireren en hen kennis te laten maken met andere visies en denkwijzen: “Come Curious. Leave Transformed.” – dit is waar het bij TEDxAntwerp om draait.

Tegenwoordig is het voor bedrijven extra belangrijk om open te staan voor vernieuwende ideeën: veel industrieën hebben te maken met disruptie. Innovaties volgen elkaar snel op en dit betekent dat bedrijven zich continu moeten blijven ontwikkelen om niet achter te blijven op hun concurrentie. Een aantal aanwezigen bij TEDxAntwerp legden we de volgende twee vragen voor:

  • Hoe innovatief is de industrie waarin u werkzaam bent?

  • Welke innovatie zou u graag terug willen zien in de industrie waarin u werkzaam bent?

Dit leidde tot de volgende inzichten:

“Ik werk in de Banking & Finance industrie en ook deze sector staat onder druk. Ik denk dat het een goede zet zou zijn als banken zich niet enkel toeleggen op financieel advies, maar het breder aanpakken. Mijn advies zou zijn: bied ondersteuning bij een compleet businessplan; dus kijk niet alleen naar de financiën, maar ook naar marketing, sales en duurzaamheid.”

“Veel processen en systemen in de bancaire- en financiële sector zijn verouderd. Om de efficiëntie van banken en financiële instanties te waarborgen is het belangrijk dat de processen en systemen gemoderniseerd worden.”

“Ik ontwerp juwelen en hierbij maak ik gebruik van 3D-printing. Ik ben erg onder de indruk van de technologie, maar ik hoop dat het zich nog verder ontwikkelt zodat de kwaliteit stijgt. Dan zou ik er nóg meer gebruik van maken.”

“Ik werk in de IT-industrie en ik hoop dat Artificial Intelligence zich nog verder ontwikkelt; ik hoop op nog meer efficiëntie in geautomatiseerde processen.”

“Ik studeer Geneeskunde en wat ik enorm interessant vind zijn computergestuurde diagnoseprogramma’s, ik hoop dan ook dat deze programma’s zich snel zullen ontwikkelen.”

Kortom, innovatie leeft! Ook onder de TEDx bezoekers die werkzaam zijn in diverse industrieën.

Levi Claes is senior recruitment consultant bij Computer Futures in Antwerpen en hij zit in de organisatie van TEDxAntwerp. Wat Levi van het TEDx evenement vond? “Een zeer geslaagd en inspirerend event. Er stond een mooie variatie van sprekers op het podium qua inhoud, achtergrond en manier van spreken. Vanuit de organisatie is alles goed verlopen en we zijn erin geslaagd een mooie ervaring aan 800 personen te bezorgen; aan zowel bezoekers, sponsors, vrijwilligers en sprekers.”

Kortom, het TEDxAntwerp was een groot succes. Wie weet tot volgend jaar!

Lees meer over de raakvlakken tussen TEDx en Computer Futures.