Deel 2 - Online workshop: Tips om je vacatures genderneutraal te schrijven

Mannen en vrouwen reageren op verschillend taalgebruik, maar wanneer reageren de verschillende groepen? Welke woorden laat je  - ondanks dat ze trending zijn - achterwege en welke onderdelen mogen echt niet ontbreken in je vacature? 

Tip 2: Voorkom gebruik van populaire woorden

Voorkom het gebruik van populaire woorden zoals ‘ninja’, ‘hacker’, ‘guru’ of ‘super-hero’ – ondanks dat ze trending zijn, trekken ze vooral mannen aan. Probeer daarom te kiezen voor neutralere termen, zodat je een breder publiek aan kunt spreken.

Tip 3: Benoem soft-skills

Benoem soft-skills benodigd voor de job, zoals quick-learner, teamplayer en communicatief vaardig. Door het benoemen van soft-skills weet je zeker dat je het juiste ‘type’ kandidaat aanspreekt voor de job. Hiermee sla je twee vliegen in één klap: de vacature spreekt een groter publiek aan én de sollicitanten zullen beter passen bij de organisatie en het team.