Een nieuwe directeur voor Computer Futures

Donderdag 24 januari verwelkomen wij een nieuwe directeur. 3e jaars vmbo-t leerlinge Swendley Maria neemt voor één dag de taken van onze directeur Albert van Reenen op zich. Met zijn frisse blik hoopt hij van grote waarde te zijn voor de organisatie en de recruitment consultants van zinnig advies te kunnen voorzien.

De Baas van Morgen

Swendley komt ons versterken in het kader van ‘de Baas van Morgen’, een initiatief van JINC. Ruim 200 jongeren nemen op donderdag 24 januari voor één dag de taken van de baas over. Aan het eind van de dag krijgen de deelnemende bedrijven van de basisschool- en vmbo-leerlingen te horen welke veranderingen zij voorstellen om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Op deze manier wordt aandacht gevestigd op het feit dat een goede start op de arbeidsmarkt niet voor iedereen vanzelfsprekend is. In Nederland zijn meer dan 600.000 kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Jongeren in deze groep hebben helaas minder kans om het ver te schoppen – hoe getalenteerd iemand ook is. Met ‘de Baas van Morgen’ geven JINC en Computer Futures de leerlingen belangrijke contacten voor de toekomst en een onvergetelijke ervaring mee.

Koninklijk bezoek

De dag eindigt met een conferentie in Amsterdam, waar de aanwezigen hun ervaringen kunnen uitwisselen. Naast de leerlingen en de directeuren zal ook koning Willem-Alexander hier aanwezig zijn.

Of de koning ook zijn taken voor een dag neerlegt, is niet bekend.