“Mijn droomfunctie is een toezichthoudende rol, waarin ik al mijn ervaring combineer”

Guno Pocorni is ad interim Enterprise Risk Manager bij een handelsbedrijf en Security Officer bij een telecombedrijf. Daarnaast zit hij echter zeker niet stil; hij is voormalig Olympiër judo en heeft een aantal eigen judoscholen gehad. In 2007 heeft hij een nieuwe methode voor sociale interactie op scholen in Rotterdam ontwikkeld en uitgerold. Tevens heeft hij verschillende initiatieven gerealiseerd om werkgelegenheid te creëren in arme gebieden wereldwijd.

“De juiste benaderingswijze kiezen in verschillende situaties en voor verschillende personen, presteren onder druk en weten wanneer je welke stap moet zetten; alle lessen die ik in judo heb geleerd, zijn toepasbaar op de werkvloer”, vertelt Guno.

Innovatie en security

Guno heeft in zijn carrière veel innovatietrajecten op zijn conto geschreven. “De rode draad in alle vraagstukken waar ik aan heb gewerkt, is innovatie. Veel projecten waren securitygerelateerd en vaak in de financiële of telecomsector”, zegt Guno. “Mijn rol in deze trajecten was een combinatie van het behouden van de helikopterview én het tot in detail communiceren met IT-architecten, risk managers, process designers, hackers en auditors.” Die unieke mix kan hij waarmaken door zijn ervaring. Een van zijn eerste banen was als ICT-architect voor een Nederlandse bank, wat hij ongeveer zeven jaar heeft gedaan. Daarna maakte hij de overstap naar een internationale functie, wederom in het bankwezen. Zijn taak was hier om alle kantoren op een bepaald continent te uniformeren tot één werkwijze en één systeem. Na een interne sollicitatie bij dit bedrijf, ging hij aan de slag op de auditafdeling en volgde een opleiding tot EDP-auditor. De volgende carrièrestap was naar een andere financiële organisatie, als Manager Audit. Hier moest de informatiebeveiliging naar een hoger niveau worden getild.

Op een gegeven moment richtte ik mijn eigen onderneming op. Mede omdat ik inmiddels opgeleid was tot QSA (Quality Security Assessor, red.), kreeg ik mooie kansen. Het internationale bedrijf groeide als kool.

Na een tijd zijn eigen bedrijf te hebben gehad, ging Guno aan de slag voor het grootste telecombedrijf wereldwijd om het payment proces in Europa in te richten en de certificering voor te bereiden. Daarna maakt hij de stap naar freelancer.

Een ijzersterk profiel als uitgangspunt

Op dit moment is Guno werkzaam voor een wat kleinere bank, waar hij het risicomanagement naar een hoger niveau tilt. Deze opdracht vond hij via Computer Futures, die hem proactief benaderde. “Yodit (zijn contactpersoon, red.) vond mijn profiel heel interessant voor de klanten van Computer Futures. Ze heeft ruim de tijd genomen om me te leren kennen; na een gesprek van bijna drie uur stelde ze een ijzersterk profiel op”, vertelt Guno.

In het gesprek nam Yodit de tijd om mijn wensen te doorgronden en te achterhalen wat de juiste match voor me zou zijn met mijn kennis, internationale ervaring en ondernemersmentaliteit.”

Guno werd voorgesteld op zijn huidige opdracht en de match was gelijk duidelijk. “Ik voel me hier als een vis in het water en de organisatie geeft aan erg onder de indruk te zijn van me. Na het eerste gesprek wilde het bedrijf dat ik direct startte. Het heeft even geduurd voordat de juiste opdracht voorbij kwam, maar het is wel meteen een schot in de roos.”

Een dag uit het leven van …

Stilzitten is er voor Guno niet bij. “Om 6.00u begint mijn dag en om 20.00u stop ik met mijn werk. Mijn dag bestaat uit vergaderingen, het uitwerken van rapporten, mensen met elkaar verbinden en zorgen voor uniformiteit. Ik hou van variatie en gelukkig heb ik geen twee dagen die hetzelfde zijn. Mijn reistijd van drie uur per dag vind ik prima, want ik heb echt passie voor mijn opdracht.”

Het hoogtepunt nog tegoed

Guno: “Het hoogtepunt van mijn carrière heb ik nog niet bereikt. Ik heb nog veel meer in mijn mars dan wat ik tot nu toe gedaan heb. Mijn droomfunctie is een toezichthoudende rol, waarbij ik mijn eerste- tot vierdelijnservaring kan inzetten.” De werksfeer is voor Guno een cruciaal onderdeel van zijn werkgeluk. Een situatie creëren op de werkvloer waarin medewerkers met passie en motivatie aan de slag gaan en met vreugde naar hun werk gaan, bestempelt Guno ook als een potentieel hoogtepunt in zijn loopbaan. Verder zou Guno nog eens onderdeel uit willen maken van de groei van een bedrijf van startup tot wereldwijde speler, binnen enkele jaren. “Het is een zeldzame opportunity, maar het lijkt me geweldig.”

Ben jij - net als Guno - op zoek naar een uitdagende opdracht in de IT? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.


Sparren met één van onze consultants? Laat een verzoek achter en we bellen je terug!