Hoe blijft innovatie een continu proces?

Verschillen tussen de gevraagde kennis en aangeboden vaardigheden – de ‘skill gap’ – zorgt ervoor dat zowel werknemers als werkgevers op zoek moeten naar creatieve oplossingen om hun match op het gebied van arbeid te vinden.

Computer Futures kiest er daarom al enkele jaren voor om het delen van kennis – en over ontwikkelingen in recruitment – een belangrijk onderdeel uit te laten maken van de dagelijkse gang van zaken. In het kader van kennis geven en nemen waren wij in 2019 opnieuw sponsor van TEDxAntwerp.

Geen tekort aan inspiratie

TEDxAntwerp combineert het beste van de bekende TED Talks en live sprekers om de aanwezigen van een inspirerende dag te voorzien, waarin innovatie de belangrijkste pijler is. Dit jaar werd de zaal onder andere getrakteerd op een orkest van versnelde planeettrillingen, een blik op de mogelijkheden van sociale mediakanalen en een ontwerp voor een nieuwe opzet van de geldeconomie. Andere inspirerende verhalen – zoals het starten van trainingsprogramma’s voor astronauten, je niet laten afstoppen door factoren als (onzichtbare) handicaps en/of leeftijd en het realiseren van nieuwe poliovaccins – lieten zien dat niets onmogelijk is.

Voorgaande jaren peilden wij bij de aanwezigen wat innovatie voor hun vakgebied bijdraagt en betekent. Over dit onderzoek kun je hier meer lezen.

Een race tussen innovatie en kennis

Tussen de dikgedrukte opening van dit artikel en de bovenstaande paragraaf lijkt misschien geen direct verband te bestaan. Dat verband is er echter wel, wat precies de reden is dat Computer Futures als IT-dienstverlener aanwezig was.

De krapte op de arbeidsmarkt heeft in 2019 een nieuw hoogtepunt bereikt. Vooral de IT-arbeidsmarkt heeft het moeilijk en is nu al vier jaar op rij de krapste arbeidsmarkt. Deze krapte is voor een groot deel toe te schrijven aan de skill gap, die voor mismatches op werkgebied zorgt. Het delen van kennis moet ervoor zorgen dat de skills op de arbeidsmarkt weer toereikend zijn om ervoor te zorgen dat innovatie een continu proces blijft. Computer Futures probeert hier een actieve rol in te nemen door kennis te delen in artikelen en rapporten en evenementen te organiseren en bij te wonen.

We zien je graag verschijnen op één van onze volgende evenementen! Houd hiervoor ons LinkedIn-profiel in de gaten of neem contact op met Levi, zodat je je voor onze nieuwsbrief kunt inschrijven.