“De zorginstelling is afhankelijk van de informatievoorziening – ieder proces is gelieerd aan IT."

Danny van Wilgenburg is gedetacheerd als DevOps Engineer bij een zorginstelling. Zijn functie omvat applicatiebeheer, functioneel beheer en het inrichten van bepaalde systemen en processen. “Iedereen die werkzaam is bij de zorginstelling is afhankelijk van de informatievoorziening – ieder proces is gelieerd aan IT. Al die stromen en activiteiten moeten verwerkt worden in computersystemen en die moeten beheerd worden. Dat is mijn taak.”


Een dag uit het leven van …

Danny deelt zijn kantoor met zeven collega’s, waarvan er op een gemiddelde dag drie aanwezig zijn. “Ik heb twee grote schermen op mijn bureau staan, waarop ik vijftien werelden in de gaten moet houden. Mijn dagen bestaan vooral uit het analyseren van storingen en het doorvoeren van veranderingen op IT-gebied. Gebruikers vragen bijvoorbeeld een nieuwe functionaliteit aan, een uitbreiding van een systeem of applicatie of juist het verwijderen van een bepaalde functionaliteit. Vervolgens is het mijn taak om de mogelijkheden in kaart te brengen en een advies te geven. Ook het regelen van een akkoord bij de betreffende manager behoort tot mijn takenpakket. Kortom: mijn werk begint bij de aanvraag en eindigt na de doorvoering van een verandering.”


Van activiteitenbegeleiding naar beheer

De eerste baan die Danny had, was activiteitenbegeleider in de gezondheidszorg. “Binnen de organisatie waar ik toen werkte kon ik doorgroeien tot teamleider. Daarvoor heb ik trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van management. Door een reorganisatie kon ik me laten omscholen naar een ander vakgebied, dus koos ik voor een opleiding tot functioneel beheerder Dit heb ik later aangevuld met een opleiding technisch beheer. Voordat ik deze had afgerond, werd ik al gerekruteerd.” Van activiteitenbegeleider naar beheerder, dat lijkt een switch met weinig overlap; een ongebruikelijk carrièrepad. Danny stipt wel één belangrijke gelijkenis aan. “Zowel een activiteitenbegeleider als een beheerder brengt gedragsveranderingen teweeg. Het is belangrijk om een helder beeld te hebben van wie je tegenover je hebt en wat zijn behoefte is. Je moet mensen in een bepaalde richting laten bewegen, door ze mee te nemen in een verandering. Iedere cliënt en iedere gebruiker vraagt een unieke reactie en omgangsvorm. Je moet de juiste snaar raken om een gedragsverandering te kunnen realiseren.”


Een persoonlijke benadering

In een zee van recruiters, stak Computer Futures positief af. Danny: “Veel recruiters vragen je het hemd van het lijf, om vervolgens je profiel op te slaan in hun bestand. Ze hebben meestal niet direct een opdracht die goed bij jouw profiel past. Bij Computer Futures was dit anders. Zij belden me pas toen ze een opdracht hadden waarvan zij dachten dat het naadloos aan zou sluiten bij mijn profiel. En inderdaad, dat was ook zo.”

"De persoonlijke benadering van Computer Futures is naar mijn mening de grootste asset"

Inmiddels heeft Computer Futures hem al drie keer succesvol voorgesteld aan een passende opdrachtgever. “De persoonlijke benadering en belangstelling van Computer Futures geeft het gevoel dat je een collega naast je hebt zitten. Mijn contactpersoon checkt vaak even hoe het gaat, waar ik tegenaan loop, of het thuis goed gaat en wat mijn weekendplannen zijn.” Dit blijkt ook uit het feit dat Danny 36 uur werkt in vier dagen, zodat hij een dag per week vrij heeft voor mantelzorg. In de zoektocht naar een opdracht, wordt daar goed rekening mee gehouden. “Wat ik verder prettig vind, is dat ik altijd contact heb met dezelfde persoon; één aanspreekpunt.”


Een frisse blik

Naar eigen zeggen heeft Danny zijn droombaan gevonden. “Wanneer je als gedetacheerde nieuw op een afdeling komt, kun je met een frisse blik naar de organisatie en de processen kijken. Meestal zie ik gelijk al zaken die efficiënter kunnen. Om dan om tafel te gaan, te bespreken waar medewerkers tegenaan lopen en vervolgens te helpen bij het doorvoeren van een goede oplossing, dat vind ik mooi.”

Wat ik het mooiste vind aan mijn werk, is de regisserende rol om blijvende procesverbeteringen voor elkaar te krijgen.

De volgende stap, na zijn huidige opdracht, is nog niet duidelijk. “Met mijn zorgachtergrond is een opdracht in de zorg het meest voor de hand liggend, maar ik sta ook open voor andere typen organisaties. Ik twijfel er in ieder geval niet aan dat er weer een passende opdracht voor me wordt gevonden.”

 

Ben jij - net als Danny - op zoek of nieuwsgierig naar mogelijkheden binnen detachering? Neem dan contact op door onderstaand formulier in te vullen!


Meer informatie over detachering? Laat een verzoek achter en we bellen je terug!